המחיר משנה- כמה עולה לגדל כלב?
- כותבת: טלי בכר
- Dec 10, 2015
- 4 min read
רוצים חבר חדש? שובב, נאמן, חמוד, משמח ומביא המון אהבה, אחד שתמיד יהיה שם עבורכם ויאהב אתכם אהבת אמת שאינה תלויה בדבר? ישנן לא מעט סיבות להחליט לאמץ כלב, אך זה גם לא סוד שגידול חיית מחמד כרוך בלא מעט הוצאות. אנחנו אוהבים לפנק אותו בחטיפים ובצעצועים ולבלות איתו את רוב היום. אם אתם חשבתם לאמץ כלב לאחרונה אתם בטח חושבים על שאלה אחת במיוחד- כמה עולה לגדל כלב?
______________________________________________________________________________________

אם אין לכם חיית מחמד דעו שאתם במיעוט: רק 40% מהישראלים אינם מגדלים חיית מחמד כלשהי, כ-60% מהישראלים הבוגרים בישראל מחזיקים בביתם חיית מחמד, ורק כ-20% לא גידלו מעולם בעל חיים בבית. (כך לפי סקר מכון "מידע שיווקי" עבור "גלובס").
עם כל האהבה והרצון הטוב, ההחלטה לאמץ חיית מחמד מתחילה בחשיבה כלכלית על ההוצאות הכרוכות בכך ובראש ובראשונה בכלב שמתאים לכם. במקרה זה, הגודל כן קובע, וצריך לקחת בחשבון שההוצאות על הכלב גדלות בהתאם לגודל שלו: כלבים גדולים זקוקים מן הסתם ליותר מזון, הטיפולים הרפואיים לעיתים יותר יקרים ומן הסתם כל האקססוריז, מסוודר ועד רצועה, יעלו לכם קצת יותר.
אם אתם מתכוונים לאמץ כלב (ולא לקנות אחד) עלות אחזקת כלב מחמד נעה בממוצע בין 75-80 אלף שקל במהלך כ-17 שנה. ואם הכלב יחלה במהלך במשך השנים – הדבר עלול להקפיץ את עלות אחזקתה באופן קיצוני. עלות אחזקה ממוצעת לשנה הראשונה לכלב בית זכר בגודל בינוני כגון לברדור: 3,944 שקל.
עלויות רפואיות – חיסונים:
כלבת: החוק מחייב חיסון כלבת אחת לשנה, על מנת לקבל אגרת אחזקת כלב. מחיר האגרה נע בין 77 ש"ח לכלב מסורס/כלבה מעוקרת ובין 377 ש"ח לכלב לא מסורס/כלבה לא מעוקרת. כבר
הבנתם לבד, שפער המחירים מבטא היטב את מדיניות העידוד המשלתית לעיקור וסירוס הכלבים.
החיסון עצמו נע סביבות 100 ש"ח, ובדרך כלל כולל גם דיקה גופנית וטיפול בכל ההליך הבירוקרטי של הניירת מול השלטון המקומי.
3 חיסוני משושה: נע בין 200-150 שקלים + מע"מ לכל חיסון.
חיסון נגד מחלת פרוו: מחירו זהה למחיר חיסון המשושה – בין 200-150 שקלים.
זריקה נגד תולעת הפארק: בין 150-70 פעם בשלושה חודשים.
כדורים נגד תולעים: כ- 100 ש"ח, פעם בחצי שנה.
טיפולי שיניים: חשוב לציין, כי יש כלבים שכלל לא צריכים ניקוי שיניים, אבל יש כלבים (בעיקר הגזעים הקטנים והזעירים) שבריאות הפה והשיניים שלהם היא בעייתית ומצריכה טיפול ותחזוק. במקרים כאלה, טיפול שיניים מתבצע תחת הרדמה מלאה, וכולל בדרך ניקוי אבן, ניקוי חניכיים ופוליש – תלוי במצב הכלב.
בנוסף, כלב זקוק לטיפול תילוע פעם בחצי שנה – טיפול הכולל שני כדורים ומתאים לכלב במשקל 10 קילו עולה 25 שקל + מע"מ (יש להוסיף כדורים בהתאם למשקל הכלב).
סירוס ועיקור:
גם פה הגדול קובע – שכן שוב אני מדברת על פעולה המתבצעת תחת הרדמה מלאה. לרוב, סירוס ינוע בין כ- 600-500 ש"ח, ועיקור בין 1500-650 ₪, תלוי בגודל הכלבה.

מנוי רפואי אצל הוטרינר:
בתקופה האחרונה יותר יותר ווטרינרים עברו למנוי רפואי שנתי, שמטרתו היא להוזיל את עלויות הטיפול עבור בעלי הכלבים. כיסוי המנוי משתנה מוטרינר לוטרינר, אך בדרך נכללים בתוכו חיסונים, בדיקות רפואיות ורכיב הנחה של טיפולים נוספים ובדיקות (כגון הנחה על בדיקות מעבדה, בדיקות רנטגן, אולטרסאונד וכו').
המחירים של מנוי רפואי יכולים לנוע בין 700 ל-1300 שקלים לשנה, וזאת כמובן בהתאם לרוחב הכיסוי הנכלל בהם.
אוכל:
שוק תזונת הכלבים השתנה מאוד בשנים האחרונות, ומציע מגמות חדשות המבקשת להתאים התאמה מדויקת ככל הניתן בין הכלב ובין המזון שהוא אוכל, כך שהכלב – בהתאם לגילו, גזעו וצרכיו האישיים יקבל מהתזונה שהוא אוכל את מה שהוא הכי אוהב. כמובן שיש להתאים את האוכל גם לשלב בחיים של הכלב – גור, בוגר, מבוגר או כלבים עם צרכים מיוחדים (קיבה רגישה, בעיות עיכול, רמת פעילות גבוהה/ נמוכה וכדומה).
כיום, מזון הכלבים נחלק למזון מיינסטרים, פרימיום וסופר פרימיום, כשההבדל העיקרי שמבדיל ביניהם והופך את המזון לאיכותי יותר הוא, בין היתר, אחוזי החלבון והשומן: ככל שהמזון מכיל אחוזי חלבון גבוהים יותר, כך נחשב לאיכותי יותר.
מזון מיינסטרים: את סוגי המזון הפשוטים יותר (המכילים כ- 17 אחוזי חלבון, 9 אחוזי שומן), ניתן למצוא גם במכולות ובסופרמרקטים. מחיר ממוצע : 45-50 ש"ח לשק של 3 ק"ג, וכ- 110 ש"ח לשק של 12 ק"ג.
מזון פרימיום: את מזון הפרימיום ניתן למצוא לעיתים בסופרמרקטים, אך לרוב יימכר בחנויות המיוחדות לחיות המחמד. הוא מכיל 22 אחוזי החלבון ו- 10 אחוזי שומן. מחיר ממוצע: כ- 199 ש"ח לשק של 14.5 ק"ג.
סופר פרימיום: מזון הסופר פרימיום נמכר אך ורק בחנויות חיות המחמד, ותחתיו מופיעים מותגים כמו פרופלאן, יוקנובה ורויאל קנין – מותגים שמאחוריהם עומדות חברות עם מכוני פיתוח ומחקר. מזון הסופר פרימיום מכיל 26 אחוזי חלבון ו-16 אחוזי שומן. מחיר ממוצע יכול להגיע לכ- 290 ש"ח עבור שק ל-15.5 ק"ג.
המפנקים מביאים גם חטיפים: החטיפים הם בגדר צ'ופר לכלב, וממש לא מאסט, אל בהחלט יכולים לשמח, לפנק ויש גם כאלה שיעזרו בשמירה על הגיינת הפה. יש מגוון רחב של חטיפים: אוכל לח בקופסאות שימורים: שמחיריו נעים בין 7 ש"ח (קופסא קטנה של 156 גרם) לבין 10 ש"ח (400 גרם); ביסקוויטים: כ- 50-40 ש"ח לחבילה של 400 גרם; חטיפי לעיסה שונים (מיובשים) הנעים בין 30-20 ש"ח לחתיכה, ועצמות שמחירן של עצמות יכול להתחיל ב-3 ש"ח ולהגיע גם ל-20 ש"ח, תלוי בגדול העצם.

רצועה, קולר ואקססוריז:
גם פה יש המון סוגים שונים דל קולרים ורצועות – קולר בד, עור, רתמה וכדומה. טווח מחירים נע בין 50-30 ש"ח לרצועות פשוטות; 150-50 ש"ח לרצועת פלקסי ( (עם רצועה מתארכת ותופסן) ובין 50-30 ש"ח לרתמה, הנקשרת סביב בית החזה של הכלב, המסירה את הלחץ מהצוואר והמשפרת את השליטה בכלב.

כאן, בדיוק כמו אצלנו, השמיים הם הגבול. הרשימה היא אינסופית וארוכה. רוב הדברים בתחום
האלה, אגב, הם ממש לא מאסט, אבל כולם יכולים לשמח קצת יותר את הנסיך או הנסיכה:
מיטות: ממזרון פשוט יחסית ועד אמבטית פלסטיק עם כריות – בין 100 ש"ח ועד 300 ש"ח.
צעצועים: כדורי טניס ב- 10 ש"ח, צעצועי נשיכה שונים הנעים בין 100-30 ש"ח.
בגדים: חולצות, מעילים, סוודרים, אוברולים, כובעים – כל אלה מתחילים בכ-40 ש"ח יכולים להגיע גם ל-200 ש"ח, תלוי כמובן בגדול ובסוג.
וגם לאלה שתמיד קצרים בזמן יש דוג ווקר: שמוציא את הכלב לטיול במהלך היום בו אתם אינכם נמצאים וגובה כ- 30 ש"ח לחצי שעה והרשימה עוד ארוכה.
אז כן, כלב זה עסק יקר, אבל לדעתי שווה כל אגורה כמובן לאנשים עם בעיות כלכליות עדיף שלא לאמץ חיה שצורכת כל כך הרבה כסף- אפשר לגדל דג זהב זה הרבה יותר זול!
Comments